Friday, February 20, 2009

I did it

THE RESULT OF MY FIRST PHOTOSHOP EXPERIENCE AND I DIDN'T GET IT RIGHT.  I NOW SEE THAT THE COLOR IN HER HAT IS MUCH BRIGHTER AND PINKER THAN THE ORIGINAL COLORS.  WELL THERE'S ALWAYS THAT PHOTOSHOP FOR DUMMIES BOOK!


I AM BESIDE MYSELF WITH EXCITEMENT HERE! I KNOW YOU ALL CAN FEEL IT TOO:)) BECAUSE I HAVE GOTTEN PAST THE FIRST CHAPTER OF D90 FOR DUMMIES! IN ADDITION, I LEARNED THIS EDIT TECHNIQUE TODAY IN PART TO MY GOOD FRIEND NATALIE WHO REFERRED ME TO AN ONLINE TUTORIAL. THANKS, I NO LONGER NEED THE IDIOT'S GUIDE TO PSE, JUST THE DUMMY GUIDE, I'M TREKKING ALONG HERE PRETTY GOOD.

OKAY, FIRST I HAVE TO SAY SO MUCH BLOGGING AND SO LITTLE TIME! I HAVE AWARDS TO GIVE OUT AND PEOPLE TO NOTIFY, YET BY THE END OF THE DAY, I'M JUST BEAT! THIS BABE DEMANDS MY ATTENTION EVERY MINUTE LATELY. I HAVE TO SAY I ACTUALLY LOVE IT BECAUSE I THINK ABOUT HOW I WOULD DAYDREAM ABOUT HEARING THE SOUNDS OF LITTLE FOOTSTEPS RUNNING AROUND THE FLOORS OR LITTLE ARMS TUGGING AT MY LEGS AND NOW, THOSE DAYS ARE A BEAUTIFUL REALITY!

I AM CONSUMED WITH LOVE FOR KIRA AND CAN'T HELP BUT ADMIT IT! WHILE SHE DOES THE FUNNIEST THINGS TO ENTERTAIN HERSELF AND ME, SHE'S STARTING TO ALSO TALK, WHICH IS A BIG MILESTONE FOR THIS CHILD. SHE CAN CLEARLY SAY NO, IN THE DAINTY VOICE OF HERS, AND HAS A VOCABULARY OF ABOUT 28 WORDS (VERY GOOD FROM 10 IN SEPTEMBER). SHE KNOWS HER COLORS, SHAPES AND CAN DO CALCULUS WITHOUT A CALCULATOR (JUST MAKING SURE THIS ISN'T A BORING POST LOL).  I AM A PROUD MOMMA, KNOWING THAT KIRA'S CLEFT PALATE ISN'T STANDING IN HER WAY OF VERBALLY MAKING HER POINT KNOWN.  

SO PLEASE COMMENT ON HOW I CAN IMPROVE MY PHOTOSHOP TECHNIQUES!

9 comments:

mommy24treasures said...

very very pretty!

Colleen said...

Adorable!! You did a great job! I have been wanting to learn how to do this for the longest time. Yeah for you!!!:)

Kim said...

I think it looks great! I'd love to figure out PS, maybe someday. I would also need it for dummies.

Steffie B. said...

I got PSE 6 for Christmas.....and I am clueless girl....I mean clueless....where did you find the dummies book? I'd like to link you on my side bar if I may? Hope that is ok?

Natalie said...

I knew you would figure it out and you're probably ahead of me! I love the cute picture

Michelle R Photography said...

Congratulations!! They look great! I love the spot color look, but I use Paint Shop Pro and haven't figured out how to do it... at least easily. And I'm all about quick & easy!

Ivy Shaffer said...

Hi friends,
Thanks for the sweet comments! I really need some criticism too here:)) because next to some of you, my photos are blah as my baby would say!

Actually learning PSE is very hard. I seem to have a hold on the main camera functions now, but the creativity of PSE is frustrating because I like "have no patience" lately!

I love the cheers though!

Vivian M said...

I love those effects! You did a great job!
Unfortunately, I am the dummy that needs to read the book - I only know how to point and shoot!

Tracy said...

have you tried jessica sprague online classes. She has a new one for photo editing - that I think you would like. Self paced too. Google her.

 
© Hunan Spice
CoffeeShop Designs